› Káva › Káva pražená
Výběrová káva, pečlivě pražená
Stránka 1 z 1 - 17 položek celkem
Horská, velice zajímavá káva z Hondurasu. Ve vůni lískový ořech a nádech sladkého ovoce, v chuti lesní ovoce jako jsou brusinky a ostružiny, stopy po skořici nebo hřebíčku, dále výrazné ořechy lískové nebo vlašské a v tmavém pražení pak silné tóny čokolády. Silnější tělo a sametová chuť.
Jemná brazilská směs z tradiční farmy. Ve vůni kakao, koření, ořechy, v chuti sladké sušené ovoce jako jsou brusinky nebo rozinky, výrazná je čokoláda, je sladká po karamelu, se stopami skořice. Středně silné tělo s mírnou čistou kyselostí. SCA hodnocení 84 b.
Organická káva z čistého prostředí peruánského regionu Amazonas. Ve vůni slad a melasa, kakao a čokoláda, chuť šťavnatá, až sametově hladká, připomíná zralé hrozny, mírně nahořklé a sladké ranné pomeranče a slad. Silnější tělo a jemná citronová kyselinka.
Velmi zajímavá káva z mexicko-guatemalského pohraničí. Ve vůni máslo, melasa a ovocná šťáva, v chuti dominují sladká červená jablka, jemné karamely a melasa nebo karob. Chuť je svěží, šťavnatá, s jemnou citrusovou kyselinkou, silnější tělo.
Prémiová káva z největší kolumbijské oblasti. Ve vůni kakao a ořechy, chuť hladká a vyvážená připomíná zralý pomeranč, pekanový ořech, v závěru nasládlá jako karamel. Středně silné tělo.
Jednodruhová káva odrůdy Red Catuaí, ve vůni je cítit po třešních a kakau, chuť je výrazná po kaštanech, třešních, jahodovém džemu, čokoládě a koření. Na brazilské kávy má méně tradiční střední aciditu kvůli vyšší poloze plantáží. Získala 86 bodů SCA, což ji řadí mezi světovou špičku.
Výběrová káva z Valle Central. Příjemná vůně po ořechách a citrusech, v chuti nasládlá, sametová, s výraznou chutí sladkého pomela, lískového ořechu, koření a karamelu. Příjemná lehká citrusová kyselost v dochuti.
Vlastní espresso směs z několika výběrových arabik a robusty. Ve vůni patrné koření jako hřebíček nebo skořice, dále kakao, v chuti dominuje perníkové koření, kandovaný zázvor, hořká čokoláda, pomerančová kůra a sladký pomeranč.
Kvalitní nikaragujská káva z oblasti Jinotega, ve vůni hnědý cukr, karamel a karob, v chuti dominuje sladkost karobu, ořechy a lesní ovoce, především ostružiny.
Ve vůni jsou patrné ořechy a čokoláda, v chuti potom výrazný příjemně sladký karamel, pekanové a lískové ořechy a čokoláda, s nepatrným náznakem chuti černého čaje.
Směs prvotřídních káv především pro espresso, ve vůni zemitá a kořenitá, v chuti je muškátový ořech, čokoláda, vlašský ořech, zemitost a především slaný karemel. Plné tělo a dlouhá nasládlá dochuť.
Silné tělo a krémovou chuť, nízkou kyselost, jsou v chuti a vůni vyvážené, se stopami ořechů nebo karamelu, s tóny čokolády nebo sladu.
Prvotřídní směs italského typu na espresso. Ve vůni naleznete orientální koření, karamel a v chuti se projeví čokoláda, skořice a datle. Má plné tělo a dlouhou nasládlou dochuť.
Prvotřídní směs italského typu na espresso, s vysokým zastoupením robusty. Namíchána z káv tří kontinentů. Ve vůni třešně a oříšky, v chuti oříšky a lesní ovoce, stopy čaje nebo květin, nasládlá, karamelová. Velmi mírná acidita s nasládlou hořkostí, plné a bohaté tělo.
Vynikající horská káva z Hondurasu s vůní zralých mandarinek a fialek, chuť je sladká, sametově čokoládová, s výraznou stopou sladkých mandlí.
Vlastní delikatesní směs italského typu pro přípravu espressa z vybraných světových káv tří kontinentů. Ve vůni čokoláda a ořechy, v chuti se projeví tabák, hořké mandle a výrazná čokoláda.
Excelentní středoamerická káva arabika z vysoko položených horských plantáží oblasti Huehuetenango. Příjemné ovocité tóny zralých jahod a švestek, solidní tělo, vyváženou, čistou a čokoládovou dochuť.