› Káva › Káva pražená
Výběrová káva, pečlivě pražená
Stránka 1 z 1 - 15 položek celkem
Peruánská káva nepatří k nejznámějším, o to více mile překvapí. Ve vůni květinová a bylinná, v chuti sametově jemná, kulatá, po lískovém ořechu, nugátu, heřmánku, svěží limety, příjemné sladká, s mírnou citrusovou kyselostí ve středním pražení.
Mimořádná káva, jedná se první panenskou sklizeň z nově založené plantáže, ve vůni čistou a květinovou s bohatou nasládlostí tropických květin jako je magnólie nebo jasmín, v chuti mimořádně medově sladká, sametová, po květinách, jasmínu, levanduli, nugátu a čokoládě, s příjemnou nerušivou kyselostí, která ve tmavém pražení prakticky ustupuje. V hodnocení získala 87 bodů SCA.
Monzunovaná káva z jihoindické Karnátaky. Chuť po cedrovém dřevě, hřebíčku, hořkých mandlích a bylinkách, sametově hladká, prakticky bez kyselosti, středně plné až plné tělo.
Vlastní espresso směs z několika výběrových arabik a robusty. Ve vůni patrné koření jako hřebíček nebo skořice, dále kakao, v chuti dominuje perníkové koření, kandovaný zázvor, hořká čokoláda, pomerančová kůra a sladký pomeranč.
Sladká květinová vůně, v chuti se projeví jasmín, výrazná sladkost manga a uzrálých hrušek a stopy černého čaje. Jemná vyvážená kyselost.
Výběrová káva z vyhledávané kostarické oblasti Tarrazú, která získala 84 bodu na škále SCA (Specialty Coffee Association). Má velmi jemnou sametově sladkou chuť, lehké tělo, ve vůni květinové nebo ovocné tóny, v chuti připomíná silný lesní ovoce, nugát a mléčnou čokoládu, příjemná lehce florální nebo jemně citrusová dochuť.
Směs prvotřídních káv, ve vůni zemitá a kořenitá, v chuti je muškátový ořech, čokoláda, vlašský ořech, zemitost a především slaný karemel. Plné tělo a dlouhá nasládlá dochuť.
Káva, která prošla procesem tzv. monzunování. Unikátní chuť lékořice, koření, kouře, tabáku, zemitá, se stopami dřeva. Střední až plné tělo, střední kyselost a vynikající créma na espressu.
Silné tělo a krémovou chuť, nízkou kyselost, jsou v chuti a vůni vyvážené, se stopami ořechů nebo karamelu, s tóny čokolády nebo sladu.
Prvotřídní směs italského typu na espresso. Ve vůni naleznete orientální koření, karamel a v chuti se projeví čokoláda, skořice a datle. Má plné tělo a dlouhou nasládlou dochuť.
Prvotřídní směs italského typu na espresso, s vysokým zastoupením robusty. Namíchána z káv tří kontinentů. Ve vůni třešně a oříšky, v chuti oříšky a lesní ovoce, stopy čaje nebo květin, nasládlá, karamelová. Velmi mírná acidita s nasládlou hořkostí, plné a bohaté tělo.
Vynikající horská káva z Hondurasu s vůní zralých mandarinek a fialek, chuť je sladká, sametově čokoládová, s výraznou stopou sladkých mandlí.
Vlastní delikatesní směs italského typu pro přípravu espressa z vybraných světových káv tří kontinentů. Vhodná i k přípravě káv v džezvě nebo klasického "turka". Jednotlivé kávy jsou ve směsi jsou praženy na různé stupně pražení, které podpoří jejich přirozený charakter.
Kolumbijská káva odrůdy arabica v nejvyšší jakosti supremo, z vyhledávané a proslulé oblasti Medellin. Pražená do stupně Full City.
Excelentní středoamerická káva arabika z vysoko položených horských plantáží oblasti Huehuetenango.