India Monsooned Malabar AA Arabica

2 hodnocení
 
 

Káva, která prošla procesem tzv. monzunování. Unikátní chuť lékořice, koření, kouře, tabáku, zemitá, se stopami dřeva. Střední až plné tělo, střední kyselost a vynikající créma na espressu.

Hmotnost
Hrubost namletí
Typ pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Cena 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 157 Kč 626 Kč 626 Kč 626 Kč 626 Kč 626 Kč 626 Kč 626 Kč 626 Kč 626 Kč 626 Kč 626 Kč 626 Kč od 157 Kč bez DPH
180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 180 Kč / ks 720 Kč / ks 720 Kč / ks 720 Kč / ks 720 Kč / ks 720 Kč / ks 720 Kč / ks 720 Kč / ks 720 Kč / ks 720 Kč / ks 720 Kč / ks 720 Kč / ks 720 Kč / ks od 180 Kč    
Značka NAMLETO
Kategorie Káva
 

Monzunovaná káva z jihoindické Karnátaky. Chuť po hořké čokoládě, slaném karamelu, koření a muškátovém ořechu, mírně zemitá, tělo střední až plné. I když Indie je známa především pro své čaje, již 150 let dodává na světový trh vynikající arabiky a je jedním z jejich největších exportérů. Tzv. proces monzunování dává těmto kávovým zrnům ojedinělý tvar, barvu i chuť. Tento postup má napodobit chuť kávy, jak ji znali naši předkové, když se zelená zrna dopravovala z Indie na dřevěných plachetnících kolem Mysu Dobré naděje. V současnosti se vybrané kávy odrůdy Arabika při monzunování rozloží do 10 – 15 cm vrstev v otevřených nebo dobře větraných skladech a v odbobí od června do září se ponechají po 12 – 16 týdnů vlivu vlhkých monzunových větrů vanoucích z Arabského moře. Během této doby káva absorbuje vzdušnou vlhkost, zdvojnásobí objem a její barva se promění ze světle zelené do světle zlaté až světle hnědé. Po dalším roztřídění se pak balí a dlouhodobě skladuje v sušších regionech. Výsledkem procesu monzunování jsou kávy s unikátní chutí lékořice, koření, kouře, tabáku, zemité, se stopami dřeva. Mají střední až plné tělo, střední kyselost a vynikající crému na espressu.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.