Indonesia Sumatra Aged Mandheling Gr. 1

1 hodnocení
 
Novinka Tip
 

Raritní stařená káva z roku 2013 z indonéského ostrova Sumatra, velmi jemná a zároveň výrazná . Ve vůni patrné koření a zemitost, celkově výrazný kořenitý charakter, v chuti velmi jemná až sametová, s chutí hřebíčku, badyánu, muškátového ořechu, tabáku a kůže. Ve středním pražení jemná, takřka neznatelná kyselost, která v tmavém pražení zcela ustupuje.

Hmotnost
Hrubost namletí
Typ pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Běžná cena 290 Kč 290 Kč 290 Kč 290 Kč 290 Kč 290 Kč 290 Kč 290 Kč 290 Kč 290 Kč 290 Kč 290 Kč - - - - - - - - - - - - od 290 Kč
Ušetříte 40 Kč (–14 %) 40 Kč (–14 %) 40 Kč (–14 %) 40 Kč (–14 %) 40 Kč (–14 %) 40 Kč (–14 %) 40 Kč (–14 %) 40 Kč (–14 %) 40 Kč (–14 %) 40 Kč (–14 %) 40 Kč (–14 %) 40 Kč (–14 %) - - - - - - - - - - - - 40 Kč (–14 %)
Cena 217 Kč 217 Kč 217 Kč 217 Kč 217 Kč 217 Kč 217 Kč 217 Kč 217 Kč 217 Kč 217 Kč 217 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč od 217 Kč bez DPH
250 Kč / ks 250 Kč / ks 250 Kč / ks 250 Kč / ks 250 Kč / ks 250 Kč / ks 250 Kč / ks 250 Kč / ks 250 Kč / ks 250 Kč / ks 250 Kč / ks 250 Kč / ks 1 000 Kč / ks 1 000 Kč / ks 1 000 Kč / ks 1 000 Kč / ks 1 000 Kč / ks 1 000 Kč / ks 1 000 Kč / ks 1 000 Kč / ks 1 000 Kč / ks 1 000 Kč / ks 1 000 Kč / ks 1 000 Kč / ks od 250 Kč    
Značka NAMLETO
Kategorie Káva
 

Pěstování kávy má v Indonésii 300 letou tradici, ovlivněnou holandskou kolonizací. Po získání nezávislosti se plantáže dostaly pod kontrolu vlády, nebo zanikly. Dnes je Indonésie čtvrtým největším producentem kávy na světě a 92 % produkce kávy je v rukou malých producentů, kteří používají tradiční techniky. Mandehling je jméno odvozené od etnika Mandailing, které žije v oblasti Acehu kolem jezera Tawar, kde se káva pěstuje v nadmořských výškách od 1100 do 1400 metrů.

 

Zrání neboli staření kávy probíhá v tropickém podnebí, kde zrna absorbují během období dešťů vhlkost a opět vysychají v období sucha. Tento proces zvýrazňuje chuť, ale také kávu zjemňuje. Staření kávy probíhá zhruba pět až osm let ve speciálních skaldech a celý proces je velmi náročný na kontrolu správné vlhkosti, časté otáčení a přemísťování pytlů. Výsledkem je mimořádně zajímavá káva, jež nabízí skutečně unikátní smyslový zážitek.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.