Indonesia Sumatra Mandheling TP Gr. 1 Arabica

Neohodnoceno
 
Novinka Tip
 

Unikátní indonéská káva zpracovaná metodou giling basah. Ve vůni čerstvé byliny jako kopřiva, v chuti grepfruit, čokoláda a vzácné dřeviny jako cedr, přecházející v dochuti až do hřebíčku nebo badyánu. Nízká kyselost a velmi výrazné tělo s chuťovou komplexitou. SCA klasifikace 84 bodů.

Hmotnost
Hrubost namletí
Typ pražení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Cena 241 Kč 241 Kč 241 Kč 241 Kč 241 Kč 241 Kč 241 Kč 241 Kč 241 Kč 241 Kč 241 Kč 241 Kč 964 Kč 964 Kč 964 Kč 964 Kč 964 Kč 964 Kč 964 Kč 964 Kč 964 Kč 964 Kč 964 Kč 964 Kč od 241 Kč bez DPH
270 Kč / ks 270 Kč / ks 270 Kč / ks 270 Kč / ks 270 Kč / ks 270 Kč / ks 270 Kč / ks 270 Kč / ks 270 Kč / ks 270 Kč / ks 270 Kč / ks 270 Kč / ks 1 080 Kč / ks 1 080 Kč / ks 1 080 Kč / ks 1 080 Kč / ks 1 080 Kč / ks 1 080 Kč / ks 1 080 Kč / ks 1 080 Kč / ks 1 080 Kč / ks 1 080 Kč / ks 1 080 Kč / ks 1 080 Kč / ks od 270 Kč    
Značka NAMLETO
Kategorie Káva
 

Mnoho z tisíců indonéských ostrovů vzniklo sopečnou činností a jejich půdy jsou bohaté na sopečný popel, ideální k pěstování kávy. Proto některé světové proslulé kávy pocházejí právě z ostrovů Sumatra, Sulavesi a Jáva. Sumatra Mandheling roste na svazích hory Leuser nedaleko stejnojmenného národního parku, kde v čisté přírodě a hluboké džungli dosud žijí orangutani, nosorožci a tygři.

 

Kávu do Indonésie přinesli Holanďané na konci 18. století, když chtěli prolomit arabský monopol. Na indonéské kávě je unikátní proces zpracování, který se jmenuje giling basah (wet hulled). Slupka kávových třešní se odstraňuje ihned po sběru, kávová zrna pokrytá slizem se ponechají den fermentovat. Při zbytkové vlhkosti asi 50 % se z nich odstraňuje pergamenový obal a zrna se pak nechávají doschnout. (Pergamen se obvykle odstraňuje až u suchých zrn s vlhkostí 12 %.) Tento proces dává kávě modrozelenou barvu, vůni bylin, nízkou kyselost, plnou chuť vzácných dřevin a kořenitou dochuť. Vzniká tak unikátní chuťový profil, typický pro vysoce ceněné indonéské kávy.